CV

Utbildning

CV som PDF

2006- 2008 Itm6 en KY-utbildning; 1999 Lärarutbildningen, pedagogåret; 1995 Journalistlinjen, Skurup; 1987-91 LUS, Musikvetenskap, socialantropologi, informationsteknik

Våren 2009 – Sommaren 2010 Arbetat som lärare på Klara Nya Gymnasium i Malmö där jag har undervisat i samhällskunskap, rättskunskap, det tvärvetenskapliga ämnet Människa socialt och kulturellt , Organisation och ledarskap, samt svenska A. Under våren 2009 var jag även på Rytmus Musiklinje som projektledare och lärare i estetisk orientering.

Sommar/Höst 2008 I oktober tog jag examen på ITM06 (Informationskoordination med medieteknik).Min avslutande praktikperiod gjorde jag på Webzoo i Malmö som tillhandahåller internetlösningar för små och medelstora företag.Jag färdigställde en 80-sidig rapport med omvärldsanalys och produktanalys etc. Därtill gjorde jag en mallad kravspecifikation för att underlätta företagets offereringssystem.

Våren 2008 Bakom den ideella organisation Trygga Möllevången står fastighetsägare, gatukontoret, stadsdelen Södra Innerstaden i Malmö m.fl. Jag fick uppdraget att vara projektledare för en Interreligiös Bön mellan judar, muslimer, katoliker samt svenska kyrkan i Malmö på Möllevångstorget i Malmö, en strategiskt vald punkt för detta. Eventet genomfördes den 4 maj och allt gick mycket bra; alla medverkande var entusiastiska och det var även publiken samt media som slöt upp mangrant. Det lär vara första gången någonsin i Malmö som så många samfund och religioner möttes på det sättet.

Sommaren 2007 Hade ett längre semestervikariat som reporter på TT:s redaktion i Malmö och hoppar in då och då sedan dess. TT jobbar i flera olika format som det gäller att hålla reda på och snabbhet är naturligtvis A och O. Jag vara ofta ensamt ansvarig för TT:s nyhetsbevakning i södra Sverige under vissa delar av dygnet.

Hösten 2006 Jag började på ITM, en kvalificerad yrkesutbildning med, teknik-, projektledning, samt mediekunskap. Den är starkt förankrad i arbetslivet, dels genom att olika representanter för arbetslivet sitter i utbildningens ledningsgrupp, dels genom att den är uppbygg med tre praktikperioder, som ger studenter möjligheter att fördjupa och förankra sina kunskaper.
För mig var detta en kompetensutveckling jag behövt ett tag, för jag är fullt medveten om att jag inte riktigt ha ro till att lära mig en mängd program på egen hand, hur stimulerande för kreativiteten det än är i slutändan. jag söker en ny inriktning, samtidigt som jag fortsätter att driva mitt företag.

Sedan våren 2003 driver jag även Russkij Russkij Jag åkte till Moskva som frilansjournalist och fann en hel del intressant design och konsthantverk. Så jag startade en importverksamhet och är nu nischad på accessoarer. Jag är fortfarande ganska ensam om att ha småskalig import från Ryssland och de postsovjetiska republikerna. Jag trivs med det ansvar och de tvära kast som det innebär att vara egenföretagare. Men jag saknar arbetskamrater och vill utvecklas genom att ingå i ett större sammanhang.

Hösten 2002 Tillsammans med en kollega som jag träffat på SR Malmö så arbetade jag fram en programidé för P3 och därpå följande pilot under ramen av SR Växthus. Vårt arbetsnamn var Blattar som Svennar och vi drev saker som var ovanliga då men som nu helt och hållet har vunnit terräng, inte minst att ge radiotid åt människor som inte pratar ”riktig” svenska. Jag tycker det är roligt att få experimentera med form och här fick jag också möjlighet att fördjupa mig i olika subkulturella yttringar som jag inte kunde särskilt mycket om innan.

Hösten 2001/Våren 2002 Skateparken Bryggeriet var ganska länge den största inomhusparken för gatusport i Sverige. De startade så småningom ett Individuellt gymnasieprogram och lite senare ville man börja med en Projektutbildning. Utbildningsanordnare var Österlens Folkhögskola, Bryggeriet samt Malmö Högskolas Projektledarutbildning. Högskolan höll i den teoretiska delen, Bryggeriet i den praktiska delen. Jag var huvudlärare/koordinator. Tanken var att eleverna skulle komma med sina egna projektidéer. Jag fungerade som coach och plockade fram övningar som jag trodde skulle hjälpa dem, presentationsteknik, kreativt skrivande, datorkunskap etc.

Hösten 2000/Sommaren 2001 Eftersom det skulle vara en stor Bomässa i Malmö så tyckte den ideella föreningen Möllevångsgruppen att det även skulle göras en annorlunda bomässa utifrån Möllevångens perspektiv ( mindre pengar, fler nationaliteter). Jag blev tidigt inkopplad som projektledare. Först med uppdraget att undersöka intresset för projektet, sedermera blev jag även huvudansvarig för att söka pengar till det och slutligen även ansvarig för genomförandeprocessen.

Projektet, en 10-dagar lång bomässa med lägenhetsvisningar, utomhuskonserter, föreläsningar m.m. var alldeles för stort för en liten ideell förening. Därför kom jag tillsammans med uppdragsgivaren fram till att vi skulle driva det som ett stort samarbetsprojekt, olika partners kunde då känna sig mer delaktiga och skicka personal, resurser etc. Jag drev personligen att vi skulle lägga invigningen en vecka efter Bo01:s invigning, för att hjälpa upp marknadsföringen. Det var rätt tänkt, den mediala täckningen blev genom det överväldigande.

1996 – 2000 Efter avslutad journalistutbildning jobbade jag som reporter på Kvällsposten, dels som nöjesreporter men även på allmänna redaktionen och som kvällsreporter. Det var roligt med det snabba tempot och nöjesredaktionen trivdes jag på, men den typiska nyhetsvärderingen på kvällstidning passar egentligen inte mig. Jag utbildade mig igen, frilansade en del och hamnade till slut på SR Malmö, på ett program som hette Pussel som då gick i direktsändning fem dagar per vecka. Det var någon sorts samhällsprogram med knorr, som gärna belyste saker ur en annan vinkel. Jag jobbade både som reporter och producent och trivdes verkligen.

1993 – 1996 1993 blev jag mamma för första gången, åren innan hade jag jobbat ganska mycket så jag tyckte det var skönt att vara ledig, men blev snabbt lite rastlös, så jag pysslade en del med egna projekt och var även till och från projektanställd som producent hos olika fria teatergrupper och konstellationer i Malmö/Lund. Fick ett barn till 1995 och gick Skurups Journalistlinje

1991 – 1992 Dans & Teaterhuset Fakiren hade bildats genom att fem olika grupper teater- och dansgrupper hade slutit sig samman och tagit över befintliga teaterlokaler på Norra Vallgatan i Malmö. Jag blev anställd som producent för huset med ansvar för ekonomi, personal, planering av gästspel, planering av gemensamma arrangemang, löpande presskontakter m.m. Jag avslutade den här perioden med en av gruppernas ganska omskrivna tältturné. Jag var turnéledare och pressansvarig, vilket var en del eftersom det fanns en del folkkära artister i ensemblen. Jag blev på allvar intresserad av media och hur media fungerar under den här perioden.

1987-1991 Jag pluggade i Lund. I övrigt höll jag på med mina olika band, för något jag verkligen brinner för i mitt liv är att sjunga. I den sista konstellationen hittade vi ganska rätt, men sedan föll det samman när alla blev pappor och inte hade tid. En del jobbade jag med teater också och någon slags 25-års kris fick mig att göra en amatöruppsätttning av Kandinskys allkonstverk Der Gelbe Klang från 1911 på Mejeriet i Lund. Det var då jag lärde mig vikten av att delegera.

1983 – 1987 Jag var med när den fria gruppen Månteatern bildades i Lund. Jag började som skådespelare och sångerska /musiker (jag hade redan då börjat med mina band), men gled in på produktion. Dels för att jag gillade att ha överblicken, dels för att vi redan gjort ett par ganska slitiga turnéer och jag tyckte helt enkelt inte att det var tillräckligt roligt att stå på scen och göra samma sak varje dag.